8 Haziran 2018 Cuma

Çadır İnceleme (Decathlon ve Diğer Çadırlar)

Çadır Seçerken Dikkat


Decathlon Aile Çadırı
Aile Boy 2 Odalı Çadır

İlk olarak genel yorum yapmak 
gerekirse Quechuo en iyi çadırlar listesine kesinlikle giremeyecek bir marka olmasına rağmen fiyat performans olarak parasını hak ettiğini düşünüyorum.
Bildiğiniz üzere promosyon/aktüel ürünler olarak verilen kamp çadırları veya diğer söylem şekli ile festival çadırları rüzgâra ve yağmura karşı hiç dayanıklılığı yok hatta rüzgâr ve yağmur görmese dahi aşırı güneşte iplerinin eridiği, çadırın yırtılmaya başladığını çok kez görmüş veya duymuşsunuzdur.
   Bu yüzden fiyat olarak çok pahalı olmayan ve çeşitlilik olarak da bir o kadar 
kendini geliştiren bir marka Quechua. En güzel yanı 119 TL den başlayıp çok daha yüksek fiyatlara kadar çıkabilmesi ve son olarak ürettiği en çok satılan 
çadırlardan Fresh & Black modeli ile piyasayı neredeyse eline almış durumda.
Yazının devamında ayrı ayrı yorumlarda bulunacak olsam da genel olarak söylenebilecek şeyler festival çadırı, Decathlon’un Quechua markası ve diğer fiyat bakımından daha pahalı çadırların hepsinin avantajları ve dezavantajları mevcut. Bu yüzden size en uygun çadırı seçmek en mantıklı harekettir.


Festival Çadırları Aktüel Ürün Çadırlar


 
Odam da Kamp
İlk kamp deneyimim (odamda)

Genel olarak ucuz çadır olarak adlandıracağımız bu çadırlar 50 TL’ye 2 kişilikten başlayarak 90-120 TL arasına 6-8 kişilik olan modellerine 
kadar her fiyat aralığında bulunuyor.
Bu çadırların genel özelliği tek tentelerinin bulunması ve ince kumaştan yapılması bu durumun kötü özelliği çabuk yırtılma, çubuklarının erken kırılması ve yağmuru hemen içine alması olsa da yalnızca yaz günleri sahile kamp atan sabah erkenden toplayan insanlar için ideal çünkü bu çadırlar katlanıp çantaya koyulduğunda inanılmaz hafif ve kurulumları da çok kolay



 -6 kişilik Kamp Çadırını 70-90 TL arası bir fiyata alarak ilk kampımı odamda atmıştım.-


Decathlon Quechua Kamp Çadırları



Decathlon çadırları maksimum kalitede çadırlar değildir. Çok daha kaliteli olan çadırlar olsa da piyasanın hakimi olması ve en çok çadır satan mağazası olma sebebi kesinlikle fiyat performans ürünlerinden kaynaklanmaktadır.

  • Çadır olarak Decathlon da;
  •  Bagajı olmayan Arpenaz Kamp Çadırı
  •  Bagajı olan Arpenaz + Kamp Çadırı
  • Güneş geçirmeyen Bagajsız Fresh & Black Kamp Çadırı
  • 2 Second Kamp Çadırı


  
Decatlon Ucuz Zamanları Arpenaz 2 kişilik
Bir Zamanlar Decatlon da Arpenaz 
Bagajı olmayan Arpenaz Kamp Çadırı bir önceki başlıkta bahsettiğimiz festival çadırlarına benziyor tek farkı daha kaliteli bir kumaştan yapılması, çift tenteli olması ve içine yağmur almaması. Bana sorarsanız kamp yapacağınıza emin ve bu olaya devam edecekseniz festival çadırı yerine bu çadırı almanız çok daha mantıklı ve daha uzun ömürlü olacaktır. Unutmayın ki 6 kişilik denen festival çadırına genel olarak 3 kişi girebiliyor üzerinde yazan cm ölçülerine dikkat edin. 


Bagajı olan kamp Arpenaz + kamp çadırı ise bu çadırdan ayıran tek özelliği bagajının bulunması şahsi fikrim olarak bir bagaja fiyat farkı verilir mi diye soracak olursanız 3 kişilik çadırda 2, 2 kişilik çadır da 1 kişi kalmıyorsanız bagaj gerçekten çok önemli bir bölüm.

  Kampçılığa devam edecekseniz bu işin hazzını almış 
iseniz zaten daha ekstrem koşullarda kamp yapmak isteyecek ve daha farklı modellere ilerleyeceksiniz ancak başlangıç olarak en uygun çadırlardan biri olduğunu düşünüyorum.
    Şimdilerde indirimde olan benim de kullandığım Arpenaz Fresh & Black Kamp çadırı, bu çadırın en büyük dezavantajı yine bagajının bulunmuyor olması. En büyük avantajı 
da adında olduğu gibi güneşi azaltan birçok çadır görsem de Fresh & Black modeli güneşi sıfıra uyandığımızda sabah olup olmadığını çadırı açıp dışarı bakmadan 
anlayamayacağımız boyuta indiriyor. Havalandırmasının az olduğunu düşünsem de kullanışlı bir çadır diyorum.
  Arpenaz 2 Second Çadırlar ise kurulumu gerçekten çok hızlı olan hatta kurup kaldırma yarışmaları hazırlattıkları bir çadır modeli. Bu çadırın kötü özelliği ise çantası yuvarlak büyük ve otostopla geziyorsanız taşımakta zorlanacağınız şekilde yapılmış. Ancak arabayla veya 
motosikletle kamp yapıyorsanız tavsiye edebileceğim bir model.

    Aile çadırları ise genel olarak büyük boy holü olan, iki odalı modelleri de bulunan kamp çadırları bu çadırları tabii ki otostop yaparak geziyorsanız taşıyamazsınız ancak keyfinize düşkün bir aile iseniz görünüm ve rahatlık olarak tavsiye edebilirim. Kurulumu birazcık karışık olsa da halledilemeyecek düzeyde değil.

Diğer Kamp Çadırları (Naturehike Husky)

 
Kaliteli Çadır Kırmızı Çadır
Husky Çadır
Diğer markalardan en çok bilinen 2 tanesi muhtemelen Husky kalitesiyle, Naturehike fiyatlarıyla kendini bir yerlerde göstermiştir.
   
    Husky profesyonel kamp yapanların en çok kullandığı çadır denilebilir diye düşünüyorum. Çok çeşitli çadırları ve çadırlarının çok kaliteli olması ile bilinen 
Husky dede fiyatı dışında olumsuz bir yorum yapamayacağım. Naturehike için ise tam aksine kalite olarak üst düzey olmasına rağmen fiyatları gayet makul. Şuan girip fiyatlarına baktığınız zaman ucuz diye bahsettiğin çadır 300-400 TL civarlarından başlıyor diyebilirsiniz ancak fiyat performans olarak en uygun olduğunu söylersem kalitesini anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Naturehike’nin ise en büyük sıkıntısı Türkiye’de satılmıyor olması ürünü Aliexpress gibi sitelerden temin edebilirsiniz. Küçük bir bilgi vermek gerekirse Naturehike Çin’de üretilen bir Kore malı olduğu söyleniyor. Çin malı diyerek geçmeyin. Çok güzel şeyler yine onlardan çıkabiliyor.

 Sonuç olarak kaliteli kalitesiz ayrımından önce çadır seçimi yaparken kendinize ilk sormanız gereken soru, “Size en uygun çadır da hangi özellikler olmalı ?” vereceğiniz cevaplara göre çadır almanız sadece yazın sahilde 5-6 kere kamp yapacaksanız Husky yerine festival çadırı almak en mantıklısı olacaktır.

Genel bilgiler kısmında sırada ki yazımız otostop hakkında olacak. Çok kısa süre içinde sizlerle…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder