29 Mayıs 2018 Salı

Kamp Yapmadan Önce


                 Kamptan Beklentileriniz


            Öncelikle neden kamp yapmak istiyorsunuz?
Amacınız konfor ise bu biraz zor gözüküyor. Kamp tarifsiz bir duygudur çünkü insanlar kamp yapmayı kendilerine göre yorumlarlar.

        Herkes farklı bir yönünü ele alır ve bu yüzden devam eder.


Otostop yollar
  • Kimi gezer, gezmek görmek için yapar,
  • Kimi huzur için,
  • Kimi bakir alanları keşfetmek,
  • Kimi şehirlerin kalabalığından kaçmak için,
  • Kimi teknolojiden uzaklaşmak için,
  • Kimisi temiz hava, dinginlik için…





Sizin kamp yaparken amacınız ne? Sorusunu düşünmeniz eğer buna cevabınız yok sadece denemek istiyorsanız da evinize en yakın kamp atılabilecek bir alanda kamp kurmanızı tavsiye ediyorum.
Çünkü kamp yapmaya başlayan insanların –kendi gördüğüm kadarıyla- ilk seferleri belirleyici oluyor. İlk kampınızdan önce deneme kampı yaparak eksiklerinizi tamamlamanız bundan sonra yola çıkmanız ilk seferinizde vazgeçip, mükemmel anları kaçırmanızı engelleyecektir.

Nasıl ve Ne Şartlarda Kamp Yapacaksınız?



Kamp yapmayı sevme sebebiniz gibi kamp çeşitleri de sizin zevklerinize göre çeşitleniyor.

Karda ateş kamp
Kışın kamp yapmak en aşırı şartlardan birisidir. Orta ve üstü kalitede alacağınız çadırların birçoğu yağmur geçirmez ancak kar yağarsa, çadırın üzerinde birikmemesi gerekir. Çadır ne kadar dayanıklı olursa olsun eğer kar birikirse nem oluşturacak ve su damlacıklar halinde çadırınıza girecektir.

Çadır kadar önemli diğer konu ise tulum kış şartlarına uygun olmayan bir tulum eğlencenizin felakete dönüşmesine sebep olabilir. Ancak ilkbaharın gelmesine yakın, havalar ısınmaya başlamışken karların arasında yapacağınız sucuk mangalın keyfi de tarif edilemez.

Malzemelerinizi yapacağınız kampa göre seçmeniz çok önemlidir. Örneğin daha pahalı diyerek alınan -25 Derecelik bir tulum ile yazın sıcaktan kendinizi haşat edebilirsiniz.
Yada otostopla sürekli yazın 2 kişi çıktığınız kampa 6 kişilik ve kışlık alacağınız bir çadır gereksiz ağırlıktan başka bir şey olmayacaktır.


Kamp Ulaşım Şekliniz ve Daha Sonrası 



Araba ile kamp piknik rahat Kamp malzemeleri seçerken bir diğer konu da nasıl gideceğiniz çünkü sırt çantanızla otostopla sürekli gezeceğiniz bir kampta minimum malzemeyle yola çıkmanız gerekirken, aracınızla yapacağınız bir kampta mangalınızı eksik etmemelisiniz. J

Aynı şekilde 3 second çadırlar bahsettikleri kadar kolay kurulup kaldırılmasına rağmen sırt çantasıyla gezenler için tam bir eziyet halini alıyor.

Unutmayın her şey sizin zevkinize ve sizin isteklerinize göre şekil alıyor. Tarihi tarihin içinden öğrenmekte, suyun altından öğrenmekte, huzuru dağlarda bulmakta, konserleri olan bir kamp alanında bulmakta sizin elinizde hatta şimdi yola çıkmakta sizin elinizde, bunu mutlaka değerlendirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder