31 Mayıs 2018 Perşembe

Ayvalık Cunda Adası Kamp Gezisi


    Ayvalık ve Cunda



Cunda Sahil Mekan Tarihi Ege bölgesinde kamp ve gezi denildiği zaman akıllara ilk gelen yerler arasında mutlaka Cunda adası da bulunuyor. Peki, Cunda adası ve Cunda adası yakınları Ayvalık’ı öğrenmek, gitmeden önce ön bilgi sahibi olmak gerekli, biz de daha önce Ayvalık’tan geçmiş Ayvalık tostunu yemiş ama içlerine girememiş birisi olarak sizlerle beraber araştırmak istiyorum.

Öncelikle haritadan bakıp Ali Bey adası yazdığında ben şaşırmıştım. Bu cahillikte olan başka kimse olmadığını umsam da yazmakta fayda var. Ayvalık halkı da bu adayı Ali Bey adası olarak kullanıyor aynı zamanda adanın resmi adı da Ali Bey adası olarak geçiyor.

  Ayvalık’a ve Cunda’ya Gidiş Yolu



 Otostop ile ulaşımını sağlayan ve ilk kez otostop çekenlerin dahi bildiği gibi Ege bölgesinin hemen hemen her yerinde otostop çok kolay çekiliyor. Biz İzmir’den yola çıkarken şehir içi ile uğraşmamak için toplu taşıma ile Menemen'e gittik ve oradan ana yoldan otostop çekerek tek seferde Ayvalık’a ulaştık.

Ayvalık’a gitmeden önce İzmir’den ilk, İstanbul tarafından ise son durak olan Sarımsaklı Plajları görülmeye değer yerlerden, Sarımsaklı Plajına gitmeden geçilmesi gereken köy ise Küçükköy, öve öve bitirilemeyen bu köyün kendisi kadar insanları da tatlı. Köy evlerini görmeden sanat galerilerini geçmeden Sarımsaklı plajına geçmemenizi bu iki yere gitmeden de Ayvalık merkeze ve Cunda’ya geçmemenizi tavsiye ediyorum.

Şeytan Sofrası




Burada görülmesi gereken bir diğer yerde Sarımsaklı Plajı’nın kuzeyinde kalan Şeytan Sofrası, burada ki tepelerden deniz ve ilçenin manzarasını izleyebilir, büyük bir koyun serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.








 Ayvalık ve Cunda Adası


Ayvalık geceleri sessiz gündüz ise tatlı mı tatlı mı bir ilçemiz ve tostları hem ucuz hem de nefis oluyor. Burada küçük esnaflarla bol bol fotoğraflık ürün, hediyelik eşya bulabilirsiniz. Size tavsiyem gündüz burayı gezip, hava kararmadan Cunda’ya geçmeniz. Cunda Adasına ada diyoruz ancak geçiş köprü ile sağlanıyor ve bu köprünün özelliği ise Türkiye’de ki ilk boğaz köprüsü özelliğini taşıyor olması.



Geçiş yolu üzerinde Ayvalık'tan balık tutmaya gelmiş çokça kişi görebilirsiniz.


Adaya geçtiğimizde gece açık canlı müzikleri ve meyhaneleri görebilirsiniz. Denize nazır rakı ve balık yeme keyfini yaşamadan buradan da ayrılmamalısınız. Her zaman çadır kampını desteklesem de burada kaç gün kalacaksanız en az birinde hostel de kalmalısınız. Hostelleri eski binalardan oluşan turistlik yerler ve fiyatları bir adaya göre çok ucuz.

Adanın tüm çevresini otostop ve yürüyerek gezilemeyecek kadar büyük olduğu için tümünü görmek isteyenler araç kiralayabilirler. Araç dışında günlük 25 TL civarı bir ücrete adalar yemek ve yüzme süresi de verilen tekne turlarına katılabilirsiniz.

Biz burada uzun süre kalamadık ancak daha sonra gelmeyi çok istediğimiz yerlerden biri diyoruz ve Çanakkale’ye doğru yola çıkıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder